Back to All Events

Profoto Masterclass Flitstechniek - Studiofotografie - Portret

 • 67 Bosstraat Lummen, Vlaanderen, 3560 Belgium (map)
masterclass-web .jpg

Prijs 185€ 

In de prijs inbegrepen : Professionele Studio + Professioneel Profoto Flits materiaal + twéé professionele modellen.

Dit is inclusief koffie/thee/frisdrank en een Broodje tijdens de middag pauze van de Masterclass . 

De Masterclass  gaat door van 10.00 tot 17.00 uur. Graag om 09.45 uur aanwezig  koffie/thee staat klaar. ( De studio is open vanaf 09.30u ) 

Let wel op, de plaatsen zijn beperkt. Er kunnen maximum 8 personen deelnemen.

Inschrijven doe je via de onderstaand inschrijvingsformulier. Inschrijvingen zijn definitief. Indien u verhinderd bent, kan u steeds iemand uw plaats laten innemen. Inschrijvingen worden niet terugbetaald. 

Locatie : GuestCam Studios 

Bosstraat 67

3560 Lummen

logo.png

Onderwerpen die aanbod komen

 • De belangrijkste licht-wetten en wat ze in de praktijk betekenen voor je flitsfoto's

 • Soorten licht, Hard licht, Zacht licht , Diffuus licht ...

 • Flitsen met reportageflitser en studioflitsers.

 • Portret maken met  reportageflitser en studioflitsers

 • Tips en technieken om betere foto's te maken met de flitser op de camera

 • Het neerzetten van een sfeer met 1 of meerdere lichtbronnen.

 • Off-camera flash: Hoe stuur je je flitser aan wanneer hij niet op je camera staat?

 • Het hoe en waarom van verschillende lichtopstellingen.

 • Correct gebruik van lichtvormers , softboxen, reflectoren en modifiers.

 • Hoe het goede model te kiezen

 • Zorgen dat de pose van het model past bij het concept

 • Hoe stuur je een model aan 

 

Dagindeling:

in het ochtenddeel van deze Masterclass  worden theoretische begrippen, als de omgekeerde kwadraten wet (wat is licht ?), hard/zacht licht, en het werken met lichtverhoudingen, uitvoerig én door middel van “zien” op een voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierdoor wordt op een pakkende manier inzichtelijk gemaakt hoe je volledig controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s. Het werken met je Reportageflitser en Studioflitsers en het belang van lichtvormers blijven uiteraard niet onderbelicht en komen ook aan bod.

In het middagdeel gedurende het praktijkdeel gaat u aan de slag met het fotograferen van een model onder begeleiding worden de deelnemers uitgedaagd om deze theoretische kennis,  zelf actief toe te passen in de studio. Opbouwen van lichtopstellingen met studioflitsers, leren kijken naar licht, meten en aanbrengen van lichtverhoudingen, werken met diverse lichtvormers. Zowel de Reportageflitsers als Studioflitsersworden hierbij gebruikt!

 

Wat moet ik meebrengen van cameramateriaal?

je hebt enkel je camera  en je favoriete lenzen nodig.  wij zorgen voor de Profoto Radio zenders voor de volgende merken ( Canon , Nikon , Sony , Fuji ) Denk zowel aan een een portretlens (genre 85 mm) en/of een telezoom (genre 70-200 mm) maar breng zeker ook een standaardzoom mee. 

Om optimaal gebruik te kunnen maken van het Profoto materiaal is het zeer belangrijk de allerlaatste Firmware van je desbetreffende camera model te installeren !

Wat moet ik meebrengen van flitsmateriaal?

Je hoeft geen flitsmateriaal of lichtomvormers mee te brengen, tijdens de Masterclass  kan je kennis maken met het uitgebreide gamma van Profoto inzake flitsfotografie. Mocht je toch je Profoto materiaal willen meenemen , dan is dat natuurlijk geen probleem en geven we graag allerlei tips & tricks hoe het Profoto materiaal optimaal te gebruiken.

Welke basiskennis heb ik nodig ?

Als u de masterclass wilt bijwonen verwacht ik dat u weet hoe de belichtingsdriehoek ( ISO, sluitertijd, diafragma ) werkt en dat u uw camera kan bedienen.

 

Inschrijvingsformulier.

Naam *
Naam
Phone
Phone

Wanneer je inschrijving binnenloopt, krijg je een uitnodiging tot betaling. Na ontvangst van de betaling wordt er een bevestiging opgestuurd.

Since 1965 Pascal Vandecasteele Photography behoudt zich het recht voor om de cursus te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen. Je zal dan een volledige refund krijgen van het gestorte bedrag.