Feb
23
10:00 AM10:00

Profoto Masterclass Flitstechniek - Studiofotografie - Portret

 • 67 Bosstraat Lummen, Vlaanderen, 3560 Belgium (map)
 • Google Calendar ICS
masterclass-web .jpg

Prijs 185€ 

In de prijs inbegrepen : Professionele Studio + Professioneel Profoto Flits materiaal + twéé professionele modellen.

Dit is inclusief koffie/thee/frisdrank en een Broodje tijdens de middag pauze van de Masterclass . 

De Masterclass  gaat door van 10.00 tot 17.00 uur. Graag om 09.45 uur aanwezig  koffie/thee staat klaar. ( De studio is open vanaf 09.30u ) 

Let wel op, de plaatsen zijn beperkt. Er kunnen maximum 8 personen deelnemen.

Inschrijven doe je via de onderstaand inschrijvingsformulier. Inschrijvingen zijn definitief. Indien u verhinderd bent, kan u steeds iemand uw plaats laten innemen. Inschrijvingen worden niet terugbetaald. 

Locatie : GuestCam Studios 

Bosstraat 67

3560 Lummen

logo.png

Onderwerpen die aanbod komen

 • De belangrijkste licht-wetten en wat ze in de praktijk betekenen voor je flitsfoto's

 • Soorten licht, Hard licht, Zacht licht , Diffuus licht ...

 • Flitsen met reportageflitser en studioflitsers.

 • Portret maken met  reportageflitser en studioflitsers

 • Tips en technieken om betere foto's te maken met de flitser op de camera

 • Het neerzetten van een sfeer met 1 of meerdere lichtbronnen.

 • Off-camera flash: Hoe stuur je je flitser aan wanneer hij niet op je camera staat?

 • Het hoe en waarom van verschillende lichtopstellingen.

 • Correct gebruik van lichtvormers , softboxen, reflectoren en modifiers.

 • Hoe het goede model te kiezen

 • Zorgen dat de pose van het model past bij het concept

 • Hoe stuur je een model aan 

 

Dagindeling:

in het ochtenddeel van deze Masterclass  worden theoretische begrippen, als de omgekeerde kwadraten wet (wat is licht ?), hard/zacht licht, en het werken met lichtverhoudingen, uitvoerig én door middel van “zien” op een voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierdoor wordt op een pakkende manier inzichtelijk gemaakt hoe je volledig controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s. Het werken met je Reportageflitser en Studioflitsers en het belang van lichtvormers blijven uiteraard niet onderbelicht en komen ook aan bod.

In het middagdeel gedurende het praktijkdeel gaat u aan de slag met het fotograferen van een model onder begeleiding worden de deelnemers uitgedaagd om deze theoretische kennis,  zelf actief toe te passen in de studio. Opbouwen van lichtopstellingen met studioflitsers, leren kijken naar licht, meten en aanbrengen van lichtverhoudingen, werken met diverse lichtvormers. Zowel de Reportageflitsers als Studioflitsersworden hierbij gebruikt!

 

Wat moet ik meebrengen van cameramateriaal?

je hebt enkel je camera  en je favoriete lenzen nodig.  wij zorgen voor de Profoto Radio zenders voor de volgende merken ( Canon , Nikon , Sony , Fuji ) Denk zowel aan een een portretlens (genre 85 mm) en/of een telezoom (genre 70-200 mm) maar breng zeker ook een standaardzoom mee. 

Om optimaal gebruik te kunnen maken van het Profoto materiaal is het zeer belangrijk de allerlaatste Firmware van je desbetreffende camera model te installeren !

Wat moet ik meebrengen van flitsmateriaal?

Je hoeft geen flitsmateriaal of lichtomvormers mee te brengen, tijdens de Masterclass  kan je kennis maken met het uitgebreide gamma van Profoto inzake flitsfotografie. Mocht je toch je Profoto materiaal willen meenemen , dan is dat natuurlijk geen probleem en geven we graag allerlei tips & tricks hoe het Profoto materiaal optimaal te gebruiken.

Welke basiskennis heb ik nodig ?

Als u de masterclass wilt bijwonen verwacht ik dat u weet hoe de belichtingsdriehoek ( ISO, sluitertijd, diafragma ) werkt en dat u uw camera kan bedienen.

 

Inschrijvingsformulier.

Naam *
Naam
Phone
Phone

Wanneer je inschrijving binnenloopt, krijg je een uitnodiging tot betaling. Na ontvangst van de betaling wordt er een bevestiging opgestuurd.

Since 1965 Pascal Vandecasteele Photography behoudt zich het recht voor om de cursus te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen. Je zal dan een volledige refund krijgen van het gestorte bedrag.

View Event →
Dec
14
10:00 AM10:00

Canon Masterclass Portretten, Studiolicht, Modellen, Profoto


canon-academy-2.png

Canon Masterclass

In deze Masterclass Portret en studiofotografie leert u hoe licht zich gedraagt en hoe licht te beïnvloeden is. Hoe een lichtopstelling te maken in de studio met één of meerdere lichtbronnen en het gebruik van lichtvormers.

Verder leert u de technische kant begrijpen waardoor u zich beter kan concentreren op het fotograferen i.p.v. continu te schuiven met licht. Teveel om op te noemen, maar u heeft een stevige basis om verder te komen met uw studio/portretfotografie. Wij hebben het over de camerainstellingen, het gebruik van de ideale portretlens, compositie en het aansturen van je model. Wij leggen begrippen uit als lichtwaarden, stops, sluitertijd, diafragma, scherptediepte, kleurtemperatuur, objectieven en eigenschappen. Maar bovenal zal het gaan over het "lezen" en leren gebruiken van het licht om tot de ideale portretfoto te komen en zul je dit vervolgens zelf in de praktijk toepassen met Profoto apparatuur. Een zeer leerzame dag voor iedereen die in een studiosetting portretten wilt gaan fotograferen of dit al doet.


Programma:

10:00 Ontvangst
10:15 Beamer presentatie: lichttheorie, studiobelichting, portret, camera’s en objectieven
11:30 Demonstratie lichtopstelling : instelingen camera en werking met flitslicht en poses modellen
12:00 Fotografie
12:30 Lunch
13:00 Fotografie met tussentijdse evaluatie
17:00 Einde Masterclass


Date & Time

Fri 14 December 2018

10:00 – 17:00 CET

logo_zwart.jpg
 

Location

Studio34X

33A De Steiger 

1351 AB Almere 

Netherlands

Scherm-links-Links-copy.jpg
 
View Event →
Dec
1
10:00 AM10:00

Workshop " Start To Flash " FOTO KONIJNENBERG

Deze flitsworkshop blinkt uit in doorzichtigheid en is opgezet met het doel om een goede basis te leggen voor het leren omgaan met uw reportage- en studioflitser en het verkrijgen van inzicht in flitsfotografie.

Het ligt voor de hand dat een flitser nodig is in omstandigheden met weinig licht, maar flitsers zijn ook zeer nuttig in situaties overdag met helder zonlicht en donkere schaduwen. Het aanvullende licht helpt de camera datgene vast te leggen wat uw ogen probleemloos zien. Wellicht het sterkste argument voor aanvullend licht is echter esthetisch. Eén of meer strategisch geplaatste flitsers kunnen de sfeer van een foto veranderen op manieren die niet mogelijk zijn met het beschikbare natuurlijk licht. Flitsers kunnen foto’s snel en gemakkelijk veranderen in beelden die de oorspronkelijke betekenis weerspiegelen van het woord ‘fotografie’: tekenen met licht. Deze inspirerende workshop is gevuld met praktische tips & tricks met als doel uw persoonlijke stijl tot een nieuw creatief niveau te brengen.

Inhoud van de workshop

 • De belangrijkste lichtwetten en wat ze in de praktijk betekenen voor uw flitsfoto's.

 • Soorten licht: hard licht, zacht licht, diffuus licht.

 • Flitsen met reportage- en studioflitsers.

 • Tips en technieken om betere foto's te maken met de flitser op de camera.

 • Het neerzetten van een sfeer met 1 of meerdere lichtbronnen.

 • Off-camera flash: Hoe stuurt u uw flitser aan wanneer hij niet op uw camera staat?

 • Het hoe en waarom van verschillende lichtopstellingen.

 • Correct gebruik van lichtvormers, softboxen, reflectoren en modifiers.

 • Dagindeling

  In het ochtenddeel van deze workshop worden theoretische begrippen, als de omgekeerde kwadraten wet (wat is licht?), hard/zacht licht en het werken met lichtverhoudingen, uitvoerig én door middel van “zien” op een voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierdoor wordt op een pakkende manier inzichtelijk gemaakt hoe u volledig controle krijgt over de sfeer en diepte in uw foto’s. Het werken met uw reportage- en studioflitsers en het belang van lichtvormers blijven uiteraard niet onderbelicht en komen ook aan bod.

  In het middagdeel gedurende het praktijkdeel gaat u aan de slag met het fotograferen van een model en onder begeleiding worden de deelnemers uitgedaagd om de theoretische kennis zelf actief toe te passen in de studio. Opbouwen van lichtopstellingen met studioflitsers, leren kijken naar licht, meten en aanbrengen van lichtverhoudingen en werken met diverse lichtvormers. Zowel de reportage- als studioflitsers worden hierbij gebruikt!

  Voorwaarden voor deelname

  Voor deze workshop heeft u een spiegelreflex- of systeemcamera nodig inclusief standaard (zoom) objectief. Eventueel uw eigen lichtmeter en/of reportageflitser als u deze bezit. Om deel te kunnen nemen aan deze workshop kent u de basisbegrippen als sluitertijd, diafragma en ISO en kunt u deze instellen op uw eigen meegebrachte spiegelreflexcamera of systeemcamera. Enige basiskennis is dus vereist.

  Locatie: 

  Foto Konijnenberg Turnhout

  Everdongenlaan 15, 2300 Turnhout

Pand-Turnhout-2018-winkelpagina.jpg

Details

 • Datum: zaterdag 1 december 2018

 • Tijd: 10:00 tot 17:00 uur 

 • Kosten: € 125,00 per persoon (inclusief broodjeslunch)

 • Minimaal aantal deelnemers: 8

 • Maximaal aantal deelnemers: 12

 
View Event →
Sep
15
9:30 AM09:30

Profoto Masterclass Portret Lighting - Studiophotography

 • 67 Bosstraat Lummen, Vlaanderen, 3560 Belgium (map)
 • Google Calendar ICS
Profoto Masterclass 2000 .jpg

Prijs 175€ 

In de prijs inbegrepen : Professionele Studio + Professioneel Profoto Flits materiaal+ Professioneel Model

Dit is inclusief koffie/thee/frisdrank en een Broodje tijdens de middag pauze van de Masterclass . 

De Masterclass  gaat door van 10.00 tot 17.00 uur. Graag om 09.45 uur aanwezig  koffie/thee staat klaar. ( De studio is open vanaf 09.30u ) 

Let wel op, de plaatsen zijn beperkt. Er kunnen maximum 8 personen deelnemen.

Inschrijven doe je via de onderstaand inschrijvingsformulier. Inschrijvingen zijn definitief. Indien u verhinderd bent, kan u steeds iemand uw plaats laten innemen. Inschrijvingen worden niet terugbetaald. 

Locatie : GuestCam Studios 

Bosstraat 67

3560 Lummen

logo.png

Onderwerpen die aanbod komen

 • De belangrijkste licht-wetten en wat ze in de praktijk betekenen voor je flitsfoto's

 • Soorten licht, Hard licht, Zacht licht , Diffuus licht ...

 • Flitsen met reportageflitser en studioflitsers.

 • Portret maken met  reportageflitser en studioflitsers

 • Tips en technieken om betere foto's te maken met de flitser op de camera

 • Het neerzetten van een sfeer met 1 of meerdere lichtbronnen.

 • Off-camera flash: Hoe stuur je je flitser aan wanneer hij niet op je camera staat?

 • Het hoe en waarom van verschillende lichtopstellingen.

 • Correct gebruik van lichtvormers , softboxen, reflectoren en modifiers.

 • Hoe het goede model te kiezen

 • Zorgen dat de pose van het model past bij het concept

 • Hoe stuur je een model aan 

 

Dagindeling:

in het ochtenddeel van deze Masterclass  worden theoretische begrippen, als de omgekeerde kwadraten wet (wat is licht ?), hard/zacht licht, en het werken met lichtverhoudingen, uitvoerig én door middel van “zien” op een voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierdoor wordt op een pakkende manier inzichtelijk gemaakt hoe je volledig controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s. Het werken met je Reportageflitser en Studioflitsers en het belang van lichtvormers blijven uiteraard niet onderbelicht en komen ook aan bod.

In het middagdeel gedurende het praktijkdeel gaat u aan de slag met het fotograferen van een model onder begeleiding worden de deelnemers uitgedaagd om deze theoretische kennis,  zelf actief toe te passen in de studio. Opbouwen van lichtopstellingen met studioflitsers, leren kijken naar licht, meten en aanbrengen van lichtverhoudingen, werken met diverse lichtvormers. Zowel de Reportageflitsers als Studioflitsersworden hierbij gebruikt!

 

Wat moet ik meebrengen van cameramateriaal?

je hebt enkel je camera  en je favoriete lenzen nodig.  wij zorgen voor de Profoto Radio zenders voor de volgende merken ( Canon , Nikon , Sony , Fuji ) Denk zowel aan een een portretlens (genre 85 mm) en/of een telezoom (genre 70-200 mm) maar breng zeker ook een standaardzoom mee. 

!! Om optimaal gebruik te kunnen maken van het Profoto materiaal is het zeer belangrijk de allerlaatste Firmware van je desbetreffende camera model te installeren !

Wat moet ik meebrengen van flitsmateriaal?

Je hoeft geen flitsmateriaal of lichtomvormers mee te brengen, tijdens de Masterclass  kan je kennis maken met het uitgebreide gamma van Profoto inzake flitsfotografie. Mocht je toch je Profoto materiaal willen meenemen , dan is dat natuurlijk geen probleem en geven we graag allerlei tips & tricks hoe het Profoto materiaal optimaal te gebruiken.

Welke basiskennis heb ik nodig ?

Als u de masterclass wilt bijwonen verwacht ik dat u weet hoe de belichtingsdriehoek ( ISO, sluitertijd, diafragma ) werkt en dat u uw camera kan bedienen.

 

Inschrijvingsformulier.

Naam *
Naam
Phone
Phone

Wanneer je inschrijving binnenloopt, krijg je een uitnodiging tot betaling. Na ontvangst van de betaling wordt er een bevestiging opgestuurd.

Since 1965 Pascal Vandecasteele Photography behoudt zich het recht voor om de cursus te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen. Je zal dan een volledige refund krijgen van het gestorte bedrag.

View Event →