Masterclass “ The secrets off Light shaping “

Workshop-light-shaping-profoto.jpg

Breek en lees het licht. Vorm het licht en begrijp hoe dit in uw voordeel werkt

Altijd al meer willen weten over de effecten van lichtvormers ? Lightshapers of Lichtvormers dat is het waar het in deze masterclass om draait. Lichtvormers zijn hulpstukken die je voor of in combinatie met de lichtbron gebruikt om het licht de juiste kanten op te kunnen sturen. Je ‘vormt’ dus heel letterlijk het licht zoals je zelf wilt.

Elk camera of flits-merk heeft een uitgebreid arsenaal aan lichtvormers. Maar wat doen al die lichtvormers nu exact ?

Waarom en waarvoor gebruikje een beauty dish? Wat is het nut van een grid of hoe gebruik je het beste een Softbox ? En ooit afgevraagd hoeveel stops je verliest je als een bepaalde lightvormer gebruikt? Pascal vertelt al zijn geheimen in deze Masterclass en hoe je optimaal het licht en lichtvormers kan gebruiken. Na deze Masterclass sessie weet u perfect welk accessoire u voor welke job moet gebruiken. 

Tijdens deze Masterclass proberen we in één dag de voor en nadelen van de meest populaire , lichtvormers te demonstreren. Paraplu’s Softboxen, Striplights,  Beautydishes, Snoots, Grids, en nog veel meer lichtvormers komen aan bod. Deze masterclass is gevuld met praktische tips & tricks met als doel je te inspireren om je persoonlijke stijl tot een nieuw “creatief” niveau te brengen.

Deze masterclass is een theoretische en praktische trainingsdag voor fotografen die zich willen verdiepen in belichtingstechnieken maar omdat  deze dag voornamelijk gericht is op praktijk houden we bewust het theorie gedeelte erg kort een gaan we meteen aan het fotograferen en experimenteren met de verschillende lichtvormers. Pascal geeft theoretische uitleg aan de hand van zijn eigen werk, gemaakt in de studio en op locatie. Hij leert je alles over de voorbereiding, de compositie, het manipuleren van licht met diverse lichtvormers en het bepalen van de sfeer. 

Voor deze masterclass heeft u een spiegelreflex- of systeemcamera nodig inclusief standaard (zoom) objectief en ken je de basis begrippen als sluitertijd, diafragma en ISO en kan je deze instellen op je eigen meegebrachte camera. Om van deze masterclass volop te kunnen genieten heb je best een beetje ervaring met studiolicht en of reportageflitsers. Zeker en vast moet je de manuele stand van je camera ook in onder de knie hebben.

De beste masterclass is een workshop waar je niet alleen dingen leert en met een selectie mooie foto’s naar huis gaat maar bovenal waar je naar huis gaat met veel inspiratie en vol motivatie om het zelf te gaan doen!

Masterclass-the-secrets-off-light-shaping.jpg
start-to-flash.jpg

Onderwerpen die aanbod komen

  • De belangrijkste licht-wetten en wat ze in de praktijk betekenen voor je flitsfoto's

  • Soorten licht, Hard licht, Zacht licht , Diffuus licht ...

  • Het neerzetten van een sfeer met 1 of meerdere lichtbronnen.

  • Off-camera flash Lichtvormers van A-Z hoe en waarom.

  • Het hoe en waarom van verschillende lichtopstellingen.

  • Correct gebruik van lichtvormers , softboxen, reflectoren en modifiers.

  • Enz..

Dagindeling:

in het ochtenddeel van deze workshop worden snel de theoretische begrippen van het licht nog eens herhaald  (wat is licht ?), hard/zacht licht, en het werken met lichtverhoudingen, uitvoerig én door middel van “zien” op een voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd. Verder bespreken we de verschillende lichtvormers en wat ze kunnen betekenen voor jouw foto's.

In het middagdeel gedurende het praktijkdeel gaat u aan de slag met het fotograferen van een model onder begeleiding worden de deelnemers uitgedaagd om deze theoretische kennis,  zelf actief toe te passen in de studio. Opbouwen van lichtopstellingen met studioflitsers, werken met diverse lichtvormers, vlaggen, floppy's enz...

Prijs 185 €  (  in de prijs inbegrepen Professionele Studio + Professioneel Profoto Flits materiaal + Professioneel Model.)

Dit is inclusief koffie/thee/frisdrank en een lunch tijdens de workshop. 

De workshop gaat door van 10.00tot 17.00 uur( De studio is open vanaf 09.30u ) 

Let wel op, de plaatsen zijn beperkt. Er kunnen maximum 12 personen deelnemen.

Inschrijven doe je via de onderstaand inschrijvingsformulier. Inschrijvingen zijn definitief. Indien u verhinderd bent, kan u steeds iemand uw plaats laten innemen. Inschrijvingen worden niet terugbetaald. 

Wanneer je inschrijving binnenloopt, krijg je een uitnodiging tot betaling. Na ontvangst van de betaling wordt er een bevestiging opgestuurd.

Name *
Name

Since1965 behoudt zich het recht voor om de cursus te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen. U zal dan de mogelijkheid krijgen om deze cursus op een andere datum te volgen of een volledige refund.