Masterclass " Flash on Location Photography “

Workshop-masterclass-flitsen-op-locatie.jpg

Als je weet hoe de techniek werkt kunt u zich bezig houden waar het echt om draait !

Tijdens deze Workshop flitsfotografie leert u om alles uit uw externe flitser te halen. U ontdekt alle mogelijkheden die de (externe) flitser te bieden heeft. Daarnaast geeft Pascal Vandecasteele uitleg over de basistechniek van camera en belichten en de werking van de flitser. Deze flitsworkshop blinkt uit in doorzichtigheid en is opgezet met het doel om een goede basis te leggen voor het leren omgaan met je reportage en studioflitser en het verkrijgen van inzicht in flitsfotografie.

Het ligt voor de hand dat een flitser nodig is in omstandigheden met weinig licht, maar flitsers zijn ook zeer nuttig in situaties overdag met helder zonlicht en donkere schaduwen. Het aanvullende licht helpt de camera datgene vast te leggen wat uw ogen probleemloos zien. Wellicht het sterkste argument voor aanvullend licht is echter esthetisch. Eén of meer strategisch geplaatste flitsers kunnen de sfeer van een foto veranderen op manieren die niet mogelijk zijn met het beschikbare natuurlijk licht. Flitsers kunnen foto’s snel en gemakkelijk veranderen in beelden die de oorspronkelijke betekenis weerspiegelen van het woord ‘fotografie’: tekenen met licht.

Veel fotografen denken dat flitsen ingewikkeld en duur is. En als ze het al eens proberen, zijn de eerste resultaten vaak ontgoochelend. In deze Workshop brengen we daar verandering in, je zal merken dat flitsen niet moeilijk hoeft te zijn en dat je snel tot goede resultaten kan komen, zeker wanneer je je flitser los van je camera gebruikt.( Off-Camera Flash )

Deze inspirerende Workshop is gevuld met praktische tips & tricks met als doel je persoonlijke stijl tot een nieuw creatief niveau te brengen onder begeleiding van Pascal Vandecasteele. Gedurende de workshop vertelt Pascal over zijn eigen werk, gemaakt in de studio en op locatie. Daarnaast leert u werken met Reportageflitsers, studioverlichtingen Lightshaping tools om iedere foto de juiste belichting te geven.

De Workshop bestaat uit een stukje theorie en een flink deel praktijk. Gedurende het praktijkdeel gaat u aan de slag met het fotograferen van een model onder begeleiding van Pascal Vandecasteele, terwijl hij tips en groepsopdrachten geeft waarin u de theorie toe kunt passen. Aan het eind worden gemaakte foto's besproken en is er een uitgebreide mogelijkheid voor vragen.

Na de workshop ben je in staat om in iedere denkbare situatie de flitser op de juiste wijze in te zetten, zowel on-camera als off-camera. Daarnaast weet je hoe je het licht naar je hand zet voor het maken van creatieve en boeiende foto-opnames.Tevens zal je in staat om zelf verschillende lichtopstellingen te bouwen.

De beste workshop is een workshop waar je niet alleen dingen leert en met een selectie mooie foto’s naar huis gaat maar bovenal waar je naar huis gaat met veel inspiratie en vol motivatie om het zelf te gaan doen!

Voor deze Workshop heeft u een spiegelreflex- of systeemcamera nodig inclusief standaard (zoom) objectief , Eventueel je eigen lichtmeter en/of Reportageflitser als je die bezit. Om deel te kunnen nemen aan deze workshop ken je de basis begrippen als sluitertijd, diafragma en ISO en kan je deze instellen op je eigen meegebrachte spiegelreflexcamera of systeemcamera. Enige basiskennis is dus vereist.

p.jpg
start-to-flash.jpg

Onderwerpen die aanbod komen

  • De belangrijkste licht-wetten en wat ze in de praktijk betekenen voor je flitsfoto's
  • Soorten licht, Hard licht, Zacht licht , Diffuus licht ...
  • Flitsen met reportageflitser en studioflitsers.
  • Tips en technieken om betere foto's te maken met de flitser op de camera
  • Het neerzetten van een sfeer met 1 of meerdere lichtbronnen.
  • Off-camera flash: Hoe stuur je je flitser aan wanneer hij niet op je camera staat?
  • Het hoe en waarom van verschillende lichtopstellingen.
  • Correct gebruik van lichtvormers , softboxen, reflectoren en modifiers.
  • Enz..

Dagindeling:

in het ochtenddeel van deze workshop worden theoretische begrippen, als de omgekeerde kwadraten wet (wat is licht ?), hard/zacht licht, en het werken met lichtverhoudingen, uitvoerig én door middel van “zien” op een voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierdoor wordt op een pakkende manier inzichtelijk gemaakt hoe je volledig controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s. Het werken met je Reportageflitser en Studioflitsers en het belang van lichtvormers blijven uiteraard niet onderbelicht en komen ook aan bod.

In het middagdeel gedurende het praktijkdeel gaat u aan de slag met het fotograferen van een model onder begeleiding worden de deelnemers uitgedaagd om deze theoretische kennis,  zelf actief toe te passen in de studio. Opbouwen van lichtopstellingen met studioflitsers, leren kijken naar licht, meten en aanbrengen van lichtverhoudingen, werken met diverse lichtvormers. Zowel de Reportageflitsers als Studioflitsersworden hierbij gebruikt!

Prijs 185 €  (  in de prijs inbegrepen Professionele Studio + Professioneel Profoto Flits materiaal+ Professioneel Model.)

Dit is inclusief koffie/thee/frisdrank en een lunch tijdens de workshop. 

De workshop gaat door van 10.00tot 17.00 uur( De studio is open vanaf 09.30u ) 

Let wel op, de plaatsen zijn beperkt. Er kunnen maximum 12 personen deelnemen.

Inschrijven doe je via de onderstaand inschrijvingsformulier. Inschrijvingen zijn definitief. Indien u verhinderd bent, kan u steeds iemand uw plaats laten innemen. Inschrijvingen worden niet terugbetaald. 

Wanneer je inschrijving binnenloopt, krijg je een uitnodiging tot betaling. Na ontvangst van de betaling wordt er een bevestiging opgestuurd.


Since1965 behoudt zich het recht voor om de cursus te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen. U zal dan de mogelijkheid krijgen om deze cursus op een andere datum te volgen of een volledige refund.