Masterclass “ Creative Portraits Photography “

workshop-portretfotografie.jpg

Het goed aansturen van je model is essentieel.Licht en techniek moeten hierbij onder controle zijn.

Tijdens deze masterclass creatieve portretfotografie tilt u uw werk onder begeleiding van Pascal Vandecasteele naar een hoger niveau. Gedurende de masterclass vertelt Pascal over zijn eigen portret werk, gemaakt in de studio en op locatie.

In deze masterclass leer je de basiskennis van portret fotografie. We het hebben over camera-instellingen, compositie en het aansturen van je model ,we leggen begrippen uit als: lichtwaarden, stops, sluitertijd, diafragma, isowaarden, scherptediepte, bewegingsonscherpte, licht meten, contrast, soorten licht, kleurtemperatuur, witbalans, objectieven en eigenschappen. maar bovenal zal het gaan over het "lezen" en leren gebruiken van het licht om tot de ideale portret foto te komen.

Daarnaast leert u werken met reportageflitsers, studioverlichting en lichtvormers om ieder portret de juiste belichting te geven. We gaan het hebben over zwart wit versus kleur, available light, low key, high key, hoofdlicht, invullicht, tegenlicht en effectenlicht. Je leert over wat licht precies doet en hoe je dit kunt beïnvloeden. Je leert werken met verschillende lichtopstellingen en lichtbronnen en gebruik te maken van diverse accessoires en lichtvormers.

Na de uitleg volgen de oefeningen en kan je zelf op zoek gaan naar die perfecte blik of het ideale licht. De creativiteit aanscherpen en het leren meer creatief te experimenteren waardoor je portretten interessanter worden. We hebben het over verschillende stijlen van portretfotografie. De beleving en de zeggingskracht van een portret. Hoe maak je een portret interessanter?

Deze masterclass is interessant voor de fotograaf die de basistechniek van camera en belichten onder de knie heeft en zich wil verdiepen in het maken van portretten. Hij wil zijn eerder gemaakte portretten verbeteren en nieuwe lichtopstellingen leren toepassen.

Alhoewel je als fotograaf altijd probeert om in de camera een zo perfect mogelijke foto te maken moeten de meeste foto’s nog wat nabewerkt worden. Aan de hand van Adobe Lightroom, Photoshop en capture one overlopen we de nabewerking die bij een typische portretfoto komt kijken.

Deze masterclass is een theoretische en praktische trainingsdag voor fotografen die zich willen verdiepen in portretfotografie maar omdat  deze dag voornamelijk gericht is op praktijk houden we bewust het theorie gedeelte erg kort een gaan we meteen aan het fotograferen en experimenteren met de verschillende lichtvormers.

De beste workshop is een workshop waar je niet alleen dingen leert en met een selectie mooie foto’s naar huis gaat maar bovenal waar je naar huis gaat met veel inspiratie en vol motivatie om het zelf te gaan doen!

portret-fotografie-model.jpg
Masterclass-creative-portretten.jpg

Voor deze masterclass heeft u een spiegelreflex- of systeemcamera nodig inclusief standaard (zoom) objectief , Eventueel je eigen lichtmeter als je die bezit. Om deel te kunnen nemen aan deze workshop ken je de basis begrippen als sluitertijd, diafragma en ISO en kan je deze instellen op je eigen meegebrachte spiegelreflexcamera of systeemcamera. Enige basiskennis is dus vereist.

Onderwerpen die aanbod komen

 • Hoe het goede model te kiezen

 • Het neerzetten van een sfeer met 1 of meerdere lichtbronnen.

 • Zorgen dat de pose van het model past bij het concept

 • De belangrijkste licht-wetten en wat ze in de praktijk betekenen voor je flitsfoto's

 • Soorten licht, Hard licht, Zacht licht , Diffuus licht ...

 • Portret maken met  reportageflitser en studioflitsers

 • Waar ideeën vinden en inspiratie opdoen 

 • Het neerzetten van een sfeer met 1 of meerdere lichtbronnen.

 • Concept en voorbereiding

 • SImpele accessoires en props die niet veel hoeven te kosten

 • Schoonheidsretouche in Photoshop en huidretouche met Frequency Separation voor een mooie en toch realistische huid

 • Correct gebruik van lichtvormers , softboxen, reflectoren en modifiers.

 • Enz..

Dagindeling:

in het ochtenddeel van deze workshop worden theoretische begrippen, als de omgekeerde kwadraten wet (wat is licht ?), hard/zacht licht, en het werken met lichtverhoudingen, uitvoerig én door middel van “zien” op een voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierdoor wordt op een pakkende manier inzichtelijk gemaakt hoe je volledig controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s. Het werken met je Reportageflitser en Studioflitsers en het belang van lichtvormers blijven uiteraard niet onderbelicht en komen ook aan bod.

In het middagdeel gedurende het praktijkdeel gaat u aan de slag met het fotograferen van een model onder begeleiding worden de deelnemers uitgedaagd om deze theoretische kennis,  zelf actief toe te passen in de studio. Opbouwen van lichtopstellingen met studioflitsers, leren kijken naar licht, meten en aanbrengen van lichtverhoudingen, werken met diverse lichtvormers. Omgaan met je model , enz...Zowel de Reportageflitsers als Studioflitsersworden hierbij gebruikt!

Prijs 185 €  (  in de prijs inbegrepen Professionele Studio + Professioneel Profoto Flits materiaal+ Professioneel Model.)

Dit is inclusief koffie/thee/frisdrank en een lunch tijdens de workshop. 

De workshop gaat door van 10.00tot 17.00 uur( De studio is open vanaf 09.30u ) 

Let wel op, de plaatsen zijn beperkt. Er kunnen maximum 12 personen deelnemen.

Inschrijven doe je via de onderstaand inschrijvingsformulier. Inschrijvingen zijn definitief. Indien u verhinderd bent, kan u steeds iemand uw plaats laten innemen. Inschrijvingen worden niet terugbetaald. 

Wanneer je inschrijving binnenloopt, krijg je een uitnodiging tot betaling. Na ontvangst van de betaling wordt er een bevestiging opgestuurd.

Name *
Name

Since1965 behoudt zich het recht voor om de cursus te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen. U zal dan de mogelijkheid krijgen om deze cursus op een andere datum te volgen of een volledige refund.