Back to All Events

Workshop Flitsfotografie bij Grobet te Antwerpen


Workshop Flitsfotografie Reportage / Studioflitsers

Tijdens deze cursus flitsfotografie leert u om alles uit uw externe flitser te halen. U ontdekt alle mogelijkheden die de (externe) flitser te bieden heeft. Daarnaast geeft Pascal Vandecasteele uitleg over de techniek en de werking van de flitser.

Deze flitsworkshop blinkt uit in doorzichtigheid en is opgezet met het doel om een goede basis te leggen voor het leren omgaan met je Reportage/Studioflitser en het verkrijgen van inzicht in flitsfotografie.

Na de workshop ben je in staat om in iedere denkbare situatie de flitser op de juiste wijze in te zetten, zowel on-camera als off-camera. Daarnaast weet je hoe je het licht naar je hand zet voor het maken van creatieve en boeiende foto-opnames.Tevens zal je in staat om zelf verschillende (studioportret) lichtopstellingen te bouwen.

Dagindeling:

in het ochtenddeel van deze workshop worden theoretische begrippen, als de omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk?), hard/zacht licht, en het werken met lichtverhoudingen, uitvoerig én door middel van “zien” op een voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierdoor wordt op een pakkende manier inzichtelijk gemaakt hoe je volledig controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s. Het werken met je reportageflitser en studioflitsers en het belang van lichtvormers blijven uiteraard niet onderbelicht en komen ook aan bod.

In het middagdeel worden de deelnemers uitgedaagd om deze theoretische kennis, onder begeleiding, zelf actief toe te passen in de studio door middel van opdrachten waarin ze elkaar fotograferen; Opbouwen van lichtopstellingen met studioflitsers, leren kijken naar licht, meten en aanbrengen van lichtverhoudingen, werken met diverse lichtvormers, de reportage flitser wordt hierin ook gebruikt!

Het maken van audio en video opnames tijdens deze workshop is niet toegestaan.

Praktisch:

Inschrijven kan via wim@grobet.be.

De workshop gaat door van 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur in het leslokaal boven de winkel van Grobet.De workshop komt op €80 en u krijgt ook een Canon geschenkbon van €30!

Let wel op, de plaatsen zijn beperkt. Er kunnen maximum 12 personen deelnemen.