Back to All Events

Workshop Flitsfotografie Reportage / Studioflitsers

11.jpg

Workshop Flitsfotografie Reportage / Studioflitsers

Tijdens deze cursus flitsfotografie leert u om alles uit uw externe flitser te halen. U ontdekt alle mogelijkheden die de (externe) flitser te bieden heeft. Daarnaast geeft Pascal Vandecasteele uitleg over de techniek en de werking van de flitser.

Deze flitsworkshop blinkt uit in doorzichtigheid en is opgezet met het doel om een goede basis te leggen voor het leren omgaan met je Reportage/Studioflitser en het verkrijgen van inzicht in flitsfotografie.

Na de workshop ben je in staat om in iedere denkbare situatie de flitser op de juiste wijze in te zetten, zowel on-camera als off-camera. Daarnaast weet je hoe je het licht naar je hand zet voor het maken van creatieve en boeiende foto-opnames.Tevens zal je in staat om zelf verschillende (studioportret) lichtopstellingen te bouwen.

Voor Wie ?

je hebt affiniteit met fotografie en bent in het bezit van de nodige basiskennis. Zo moet het werken met handmatige instellingen (Diafragma, Sluitertijd en Iso-waarden) je niet geheel vreemd zijn. Deze workshop is zowel voor de amateur en (beroeps)fotograaf die zich bezighoudt met reis-, pers-, portret-, product-, reportage-, bedrijfs-, bruids-, sport, evenementen-, of concertfotografie.

 

De workshop duurt een hele dag en begint met een broodnodig stukje theorie over de fysische eigenschappen van licht, de verschillende soorten flitsers en lichtomvormers, het gebruik van een lichtmeter, en de technieken zoals TTL en High speed flitsen enz.. In deze cursus kom je dit allemaal te weten zodat je met kennis van zaken gaat flitsen.

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop heb je een digitale spiegelreflex of systeem camera nodig, je favoriete lenzen, je goed humeur, opgeladen batterijen en eventueel je eigen lichtmeter en/of reportageflitser als je die bezit.. Voor deze workshop is het handig als je weet hoe je sluitertijd, diafragma en ISO op je camera handmatig kunt instellen. 

 

De volgende onderwerpen komen o.a aanbod:

 • Werken en instellingen met de reportage / Studio flitsers 
 • Hoe verander je de kwaliteit van je flitslicht met diverse lichtvormers.
 • Werking van het licht. De omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk), hard/zacht licht
 • Waarom “los” en “manueel” van de camera flitsen.
 • Balanceren van omgevingslicht en flitslicht.
 • TTL en manueel flitsen
 • Flitsen op het 1 ste en 2e gordijn
 • Flitscompensatie
 • Richtgetal
 • Witbalansinstellingen
 • Flitssynchronisatie.
 • Bouncen / indirect flitsen.
 • High-speed flitsen
 • Werkwijze & opbouwen van lichtopstellingen met meerdere flitsers.

Dagindeling:

in het ochtenddeel van deze workshop worden theoretische begrippen, als de omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk?), hard/zacht licht, en het werken met lichtverhoudingen, uitvoerig én door middel van “zien” op een voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierdoor wordt op een pakkende manier inzichtelijk gemaakt hoe je volledig controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s. Het werken met je reportageflitser en studioflitsers en het belang van lichtvormers blijven uiteraard niet onderbelicht en komen ook aan bod.

In het middagdeel worden de deelnemers uitgedaagd om deze theoretische kennis, onder begeleiding, zelf actief toe te passen in de studio door middel van opdrachten waarin ze elkaar fotograferen; Opbouwen van lichtopstellingen met studioflitsers, leren kijken naar licht, meten en aanbrengen van lichtverhoudingen, werken met diverse lichtvormers, de reportage flitser wordt hierin ook gebruikt!

Het maken van audio en video opnames tijdens deze workshop is niet toegestaan.

Praktisch:

Inschrijven kan via wim@grobet.be.

De workshop gaat door van 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur in het leslokaal boven de winkel van Grobet.De workshop komt op €80 en u krijgt ook een Canon geschenkbon van €30!

Let wel op, de plaatsen zijn beperkt. Er kunnen maximum 12 personen deelnemen.