Nov
4
10:00 AM10:00

Demo / Workshop Masterclass "Modelfotografie"

Demo / Workshop Masterclass "Modelfotografie"

Op zaterdag 4 november 2017 organiseren FotoCollectief APL en Profoto een workshop "Modelfotografie in studio" tijdens het "APL EVENT 2017" in de Markthallen te Herk-de-Stad.

Dit evenement bestaat uit twee delen, een theoretisch gedeelte in de voormiddag, waar de begrippen als zacht/hard licht en werken met lichtverhoudingen op een begrijpelijke manier uitgelegd zal worden aan de deelnemers. Het werken met Profoto studioflitsers en diverse lichtvormers komt eveneens uitgebreid aan bod.

Tijdens de middag zullen de deelnemers een lunch aangeboden worden met broodjes, koffie, thee en frisdranken.

Een workshop in de namiddag zal het tweede gedeelte van de dag worden. Tijdens deze workshop zal je actief kunnen zijn  en de theorie in praktijk kunnen omzetten en dit onder vakkundige begeleiding van Pascal.

Tijdens deze workshop zullen er verschillende modellen ter beschikking staan en dit in verschillende outfits.

PRAKTISCH

Locatie: De Markthallen, Markt 2, 3540 Herk-de-Stad

Datum: 4 november 2017

Tijdstip:

10u00 - 12u00 theoretisch gedeelte

12u00u - 13u00 lunch

13u00 - 18u00 workshop

Benodigdheden: Eigen toestel, portretlenzen en geheugenkaartjes en natuurlijk je goed humeur

Deelnemers: max 20 personen

Kosten: 60€ incl. middaglunch met dranken, pdf workshop, modellen en visagie, ondersteuning

Inl.: apl.group.info@gmail.com

View Event →
Oct
28
to Oct 29

Canon Expierence Days Masterclass " The Secrets of Light shaping"

Canon Expierence Days Masterclass " The Secrets of Light shaping" met Pascal Vandecasteele.

Altijd al meer willen weten over de effecten van lichtvormers ? Lightshapers of Lichtvormers dat is het waar het in deze masterclass om draait. Lichtvormers zijn hulpstukken die je voor of in combinatie met de lichtbron gebruikt om het licht de juiste kanten op te kunnen sturen. Je ‘vormt’ dus heel letterlijk het licht zoals je zelf wilt.

Elk camera of flits-merk heeft een uitgebreid arsenaal aan lichtvormers. Maar wat doen al die lichtvormers nu exact ?

Waarom en waarvoor gebruikje een beauty dish? Wat is het nut van een grid of hoe gebruik je het beste een Softbox ? En ooit afgevraagd hoeveel stops je verliest je als een bepaalde lightvormer gebruikt? Pascal vertelt al zijn geheimen in deze Masterclass en hoe je optimaal het licht en lichtvormers kan gebruiken. Na deze Masterclass sessie weet u perfect welk accessoire u voor welke job moet gebruiken. 

Tijdens deze Masterclass proberen we in drie uur de voor en nadelen van de meest populaire , lichtvormers te demonstreren. Paraplu’s Softboxen, Striplights,  Beautydishes, Snoots, Grids, en nog veel meer lichtvormers komen aan bod. Deze masterclass is gevuld met praktische tips & tricks met als doel je te inspireren om je persoonlijke stijl tot een nieuw “creatief” niveau te brengen.

Voor deze masterclass heb je best al een basiservaring met studiolicht en of reportageflitsers, en ben je bekend met de manuele stand van je camera. 

De Canon Experience Days Masterclass "The Secrets of Light shaping "is op 28 en 29 oktober 2017 in Tour & Taxis te Brussel.

Adres
Tour & Taxis
Havenlaan 86C
Brussel

Canon Masterclass " The Secrets of Light Shaping "van 14.00 - 17.00 uur

Deelname aan de masterclass kost €75


Schermafbeelding 2017-10-17 om 01.00.32.jpg

Ervaar de mogelijkheden van Canon tijdens de Experience Days !

De Canon Experience Days op 28 en 29 oktober 2017 in Tour & Taxis zijn hét ontmoetingsmoment voor Canon-gebruikers. 

Hier stellen we de laatste nieuwigheden van Canon voor en kan je interactieve workshops, lezingen en masterclasses van verscheidene professionele fotografen volgen. Het programma is samengesteld volgens zes verschillende thema's en op basis van moeilijkheidsgraad. Kies tussen People, Places, Food, Action, Movies of Nature en tussen Easy, Medium of Advanced om een programma op maat samen te stellen. 

De inschrijvingskost per dag bedraagt €15. Hiervoor kan je je inschrijven voor 4 sessies (workshops of lezingen). Naast de workshops en lezingen zijn er ook een aantal masterclasses. Hierbij gaan we onder begeleiding van een ervaren artiest dieper in op een specifiek onderwerp. Deelname aan een masterclass kost €75 en duurt 3 uur per sessie. 

PRAKTISCH
Locatie: Tour&Taxis Brussel
Datum: zaterdag 28 - zondag 29 oktober 2017

CAMERAMATERIAAL
Breng zeker je eigen EOS en lenzen mee, met opgeladen batterij en lege geheugenkaart! Specifiek materiaal voor de workshops (lenzen, flitsen) is voorzien.

Tussen de workshops en lezingen door kan je o.a. een bezoek brengen aan onze professionele fotostudio, om zelf een topervaring op te doen, bijgestaan door onze experts.

Wij zien je graag op 28 & 29 oktober! 

View Event →
Oct
7
10:00 AM10:00

Demo / Workshop met Canon & Profoto @ "FotoMalinas " Mechelen.

Doorlopende Demo en Workshop bij "FOTOMALINAS" met Canon en Profoto

Heb je interesse in fotografie? Dan is FotoMalinas zeker iets voor jou! Een fotobeurs voor beginners, amateurfotografen, studenten en professionals. De meeste fotomerken zijn aanwezig met een stand en specialisten!

Wat? FotoMalinas - Mini Photokina
Wie? De meeste grote merken zijn aanwijzig met een stand en specialisten
Waar? Cultureelcentrum, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen.
Wanneer? Zaterdag 7 oktober doorlopend van 10.00 tot 17.00 u.
Gratis inkom !

View Event →
Jun
17
10:00 AM10:00

Demo / Workshop " Dag van de Fotografie " Heusden-Zolder

Demo / Workshop " Dag van de Fotografie " 

Demo & Workshop Flitsfotografie en Portret met Sony & Profoto ! Op zaterdag 17 juni ben ik te gast in Heusden-Zolder op de vierde editie van de 'Dag van de Fotografie' met Bartokshop en CVO De verdieping.

CVO De Verdieping wordt van 10:00 tot 18:00 weer getransformeerd tot een waar paradijs voor fotografen.

Op de fotobeurs ontdek je verschillende camera's , objectieven en toebehoren. Je kan ook verschillende camera's en objectieven testen. Gratis toegang. 

View Event →
Jun
10
9:00 PM21:00

Workshop Portret met Sony & Profoto bij Art & Craft Gent .

Workshop Portret met Sony & Profoto bij Art & Craft Gent

Op zaterdag 10 juni organiseren we in samenwerking met Sony en Profoto een workshop "Portret" in de Ghelamco Arena. Er zijn twee identieke sessies, een van 09:00-13:00 en een van 14:00-18:00. Je kiest dus zelf welk tijdstip voor jou het gemakkelijkst is.

Het maken van een goed portret doe je niet in een-twee-drie. Tijdens deze workshop krijg je ongeveer anderhalf uur uitleg over wat er zoal bij komt kijken. Daarna volgt een hands-on training in een Profoto studio-omgeving met zowel natuurlijk licht als flitslicht. 

Sony voorziet voor deze workshop een aantal body's en objectieven, waaronder de nieuwste A9, maar je brengt best ook je eigen camera/objectieven en geheugenkaarten mee.

Deelname aan de workshop "Portret" kost 50 euro. Voor alle deelnemers is een leuke actie op Sony en Profoto materiaal voorzien.

Heb je nog vragen over deze workshop? Stuur dan even een mailtje naar mar@artencraft.be.

View Event →
May
27
to Jun 10

Workshop Flitsfotografie bij Grobet te Antwerpen

Workshop Flitsfotografie Reportage / Studioflitsers

Tijdens deze cursus flitsfotografie leert u om alles uit uw externe flitser te halen. U ontdekt alle mogelijkheden die de (externe) flitser te bieden heeft. Daarnaast geeft Pascal Vandecasteele uitleg over de techniek en de werking van de flitser.

Deze flitsworkshop blinkt uit in doorzichtigheid en is opgezet met het doel om een goede basis te leggen voor het leren omgaan met je Reportage/Studioflitser en het verkrijgen van inzicht in flitsfotografie.

Na de workshop ben je in staat om in iedere denkbare situatie de flitser op de juiste wijze in te zetten, zowel on-camera als off-camera. Daarnaast weet je hoe je het licht naar je hand zet voor het maken van creatieve en boeiende foto-opnames.Tevens zal je in staat om zelf verschillende (studioportret) lichtopstellingen te bouwen.

Dagindeling:

in het ochtenddeel van deze workshop worden theoretische begrippen, als de omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk?), hard/zacht licht, en het werken met lichtverhoudingen, uitvoerig én door middel van “zien” op een voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierdoor wordt op een pakkende manier inzichtelijk gemaakt hoe je volledig controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s. Het werken met je reportageflitser en studioflitsers en het belang van lichtvormers blijven uiteraard niet onderbelicht en komen ook aan bod.

In het middagdeel worden de deelnemers uitgedaagd om deze theoretische kennis, onder begeleiding, zelf actief toe te passen in de studio door middel van opdrachten waarin ze elkaar fotograferen; Opbouwen van lichtopstellingen met studioflitsers, leren kijken naar licht, meten en aanbrengen van lichtverhoudingen, werken met diverse lichtvormers, de reportage flitser wordt hierin ook gebruikt!

Het maken van audio en video opnames tijdens deze workshop is niet toegestaan.

Praktisch:

Inschrijven kan via wim@grobet.be.

De workshop gaat door van 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur in het leslokaal boven de winkel van Grobet.De workshop komt op €80 en u krijgt ook een Canon geschenkbon van €30!

Let wel op, de plaatsen zijn beperkt. Er kunnen maximum 12 personen deelnemen.

View Event →
May
20
10:00 AM10:00

Grobet Antwerpen Demo + Workshop Sony & Profoto

Grobet Antwerpen Demo + Workshop Sony & Profoto

 Zaterdag 20 Mei 2017 kan u bij Foto Grobet terecht voor een grote Sony en Profoto Demo! Er zijn tal van demonstraties en actieviteiten. Ook de nieuwe Sony A9 zal aanwezig zijn.

Verder zal Pascal Vandecasteele u tot in de puntjes alle tips en tricks aanleren in de gratis workshop "Flitsfotografie met Sony" (let op inschrijving is nodig aangezien plaatsen beperkt zijn)

View Event →
Apr
1
10:00 AM10:00

Workshop Flitsfotografie Reportage / Studioflitsers

11.jpg

Workshop Flitsfotografie Reportage / Studioflitsers

Tijdens deze cursus flitsfotografie leert u om alles uit uw externe flitser te halen. U ontdekt alle mogelijkheden die de (externe) flitser te bieden heeft. Daarnaast geeft Pascal Vandecasteele uitleg over de techniek en de werking van de flitser.

Deze flitsworkshop blinkt uit in doorzichtigheid en is opgezet met het doel om een goede basis te leggen voor het leren omgaan met je Reportage/Studioflitser en het verkrijgen van inzicht in flitsfotografie.

Na de workshop ben je in staat om in iedere denkbare situatie de flitser op de juiste wijze in te zetten, zowel on-camera als off-camera. Daarnaast weet je hoe je het licht naar je hand zet voor het maken van creatieve en boeiende foto-opnames.Tevens zal je in staat om zelf verschillende (studioportret) lichtopstellingen te bouwen.

Voor Wie ?

je hebt affiniteit met fotografie en bent in het bezit van de nodige basiskennis. Zo moet het werken met handmatige instellingen (Diafragma, Sluitertijd en Iso-waarden) je niet geheel vreemd zijn. Deze workshop is zowel voor de amateur en (beroeps)fotograaf die zich bezighoudt met reis-, pers-, portret-, product-, reportage-, bedrijfs-, bruids-, sport, evenementen-, of concertfotografie.

 

De workshop duurt een hele dag en begint met een broodnodig stukje theorie over de fysische eigenschappen van licht, de verschillende soorten flitsers en lichtomvormers, het gebruik van een lichtmeter, en de technieken zoals TTL en High speed flitsen enz.. In deze cursus kom je dit allemaal te weten zodat je met kennis van zaken gaat flitsen.

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop heb je een digitale spiegelreflex of systeem camera nodig, je favoriete lenzen, je goed humeur, opgeladen batterijen en eventueel je eigen lichtmeter en/of reportageflitser als je die bezit.. Voor deze workshop is het handig als je weet hoe je sluitertijd, diafragma en ISO op je camera handmatig kunt instellen. 

 

De volgende onderwerpen komen o.a aanbod:

 • Werken en instellingen met de reportage / Studio flitsers 
 • Hoe verander je de kwaliteit van je flitslicht met diverse lichtvormers.
 • Werking van het licht. De omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk), hard/zacht licht
 • Waarom “los” en “manueel” van de camera flitsen.
 • Balanceren van omgevingslicht en flitslicht.
 • TTL en manueel flitsen
 • Flitsen op het 1 ste en 2e gordijn
 • Flitscompensatie
 • Richtgetal
 • Witbalansinstellingen
 • Flitssynchronisatie.
 • Bouncen / indirect flitsen.
 • High-speed flitsen
 • Werkwijze & opbouwen van lichtopstellingen met meerdere flitsers.

Dagindeling:

in het ochtenddeel van deze workshop worden theoretische begrippen, als de omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk?), hard/zacht licht, en het werken met lichtverhoudingen, uitvoerig én door middel van “zien” op een voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierdoor wordt op een pakkende manier inzichtelijk gemaakt hoe je volledig controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s. Het werken met je reportageflitser en studioflitsers en het belang van lichtvormers blijven uiteraard niet onderbelicht en komen ook aan bod.

In het middagdeel worden de deelnemers uitgedaagd om deze theoretische kennis, onder begeleiding, zelf actief toe te passen in de studio door middel van opdrachten waarin ze elkaar fotograferen; Opbouwen van lichtopstellingen met studioflitsers, leren kijken naar licht, meten en aanbrengen van lichtverhoudingen, werken met diverse lichtvormers, de reportage flitser wordt hierin ook gebruikt!

Het maken van audio en video opnames tijdens deze workshop is niet toegestaan.

Praktisch:

Inschrijven kan via wim@grobet.be.

De workshop gaat door van 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur in het leslokaal boven de winkel van Grobet.De workshop komt op €80 en u krijgt ook een Canon geschenkbon van €30!

Let wel op, de plaatsen zijn beperkt. Er kunnen maximum 12 personen deelnemen.

View Event →
Mar
4
9:30 AM09:30

Workshop Flitsfotografie Reportage / Studioflitsers

Workshop Flitsfotografie Reportage / Studioflitsers

Tijdens deze cursus flitsfotografie leert u om alles uit uw externe flitser te halen. U ontdekt alle mogelijkheden die de (externe) flitser te bieden heeft. Daarnaast geeft Pascal Vandecasteele uitleg over de techniek en de werking van de flitser.

Deze flitsworkshop blinkt uit in doorzichtigheid en is opgezet met het doel om een goede basis te leggen voor het leren omgaan met je Reportage/Studioflitser en het verkrijgen van inzicht in flitsfotografie.

Na de workshop ben je in staat om in iedere denkbare situatie de flitser op de juiste wijze in te zetten, zowel on-camera als off-camera. Daarnaast weet je hoe je het licht naar je hand zet voor het maken van creatieve en boeiende foto-opnames.Tevens zal je in staat om zelf verschillende (studioportret) lichtopstellingen te bouwen.

Voor Wie ?

je hebt affiniteit met fotografie en bent in het bezit van de nodige basiskennis. Zo moet het werken met handmatige instellingen (Diafragma, Sluitertijd en Iso-waarden) je niet geheel vreemd zijn. Deze workshop is zowel voor de amateur en (beroeps)fotograaf die zich bezighoudt met reis-, pers-, portret-, product-, reportage-, bedrijfs-, bruids-, sport, evenementen-, of concertfotografie.

 

De workshop duurt een hele dag en begint met een broodnodig stukje theorie over de fysische eigenschappen van licht, de verschillende soorten flitsers en lichtomvormers, het gebruik van een lichtmeter, en de technieken zoals TTL en High speed flitsen enz.. In deze cursus kom je dit allemaal te weten zodat je met kennis van zaken gaat flitsen.

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop heb je een digitale spiegelreflex of systeem camera nodig, je favoriete lenzen, je goed humeur, opgeladen batterijen en eventueel je eigen lichtmeter en/of reportageflitser als je die bezit.. Voor deze workshop is het handig als je weet hoe je sluitertijd, diafragma en ISO op je camera handmatig kunt instellen. 

De volgende onderwerpen komen o.a aanbod:

 • Werken en instellingen met de reportage / Studio flitsers 
 • Hoe verander je de kwaliteit van je flitslicht met diverse lichtvormers.
 • Werking van het licht. De omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk), hard/zacht licht
 • Waarom “los” en “manueel” van de camera flitsen.
 • Balanceren van omgevingslicht en flitslicht.
 • TTL en manueel flitsen
 • Flitsen op het 1 ste en 2e gordijn
 • Flitscompensatie
 • Richtgetal
 • Witbalansinstellingen
 • Flitssynchronisatie.
 • Bouncen / indirect flitsen.
 • High-speed flitsen
 • Werkwijze & opbouwen van lichtopstellingen met meerdere flitsers.

Dagindeling:

in het ochtenddeel van deze workshop worden theoretische begrippen, als de omgekeerde kwadraten wet (wat gebeurt er eigenlijk?), hard/zacht licht, en het werken met lichtverhoudingen, uitvoerig én door middel van “zien” op een voor iedereen begrijpelijke manier uitgelegd. Hierdoor wordt op een pakkende manier inzichtelijk gemaakt hoe je volledig controle krijgt over de sfeer en diepte in je foto’s. Het werken met je reportageflitser en studioflitsers en het belang van lichtvormers blijven uiteraard niet onderbelicht en komen ook aan bod.

In het middagdeel worden de deelnemers uitgedaagd om deze theoretische kennis, onder begeleiding, zelf actief toe te passen in de studio door middel van opdrachten waarin ze elkaar fotograferen; Opbouwen van lichtopstellingen met studioflitsers, leren kijken naar licht, meten en aanbrengen van lichtverhoudingen, werken met diverse lichtvormers, de reportage flitser wordt hierin ook gebruikt!

Het maken van audio en video opnames tijdens deze workshop is niet toegestaan.

Praktisch:

Inschrijven kan via wim@grobet.be.

De workshop gaat door van 10 tot 13 uur en van 14 tot 17 uur in het leslokaal boven de winkel van Grobet.De workshop komt op €80 en u krijgt ook een Canon geschenkbon van €30!

Let wel op, de plaatsen zijn beperkt. Er kunnen maximum 12 personen deelnemen.

 

Locatie Workshop:

Eiermarkt 25 2000 Antwerpen

 

Partners

 
View Event →